Через санкції США Ротенбери перестали бути найбагатшою родиною Росії

Сім'я Ротенбергів перестала бути найбагатшою родиною Росії за версією Forbes. Вони втратили лідерство після того, як Борис і Аркадій Ротенберги потрапили до списку санкцій США

Про це повідомляється на сайті Forbes, передає Еспресо.TV.

Сім'я Ротенбергов, до якої входять троє учасників списку Forbes - Аркадій Ротенберг (60-е місце в списку), його син Ігор Ротенберг (166-е місце) і брат Борис Ротенберг (99-е місце) - всього за рік втратила лідерство в рейтингу найбагатших сімейних кланів Росії за версією журналу.

За даними Forbes, сукупний статок Аркадія, Бориса та Ігоря Ротенбергов за рік скоротилося до $2,95 млрд. Торік їх сімейне стан оцінювався в $5,55 млрд.

У 2014 році брати Ротенберги потрапили під санкції США, а Аркадій Ротенберг був також внесений до списку санкцій Євросоюзу. Після цього брати почали передавати свої активи синам.

Ігор Ротенберг отримав від батька акції "Мостотрест", "Газпром буріння" і "ТПС Нерухомості". Старший син Бориса Ротенберга Роман, який у липні цього року також потрапив під санкції США, викупив у дядька, батька і мільярдера Геннадія Тимченко контрольний пакет акцій у фінській Arena Events, що володіє 49% хокейного клубу "Йокеріт".