Бойовики обстріляли Трьохізбенку з танків, у Станиці Луганській йде бій

У Луганській області бойовики напередодні Дня Незалежності піддали масованим обстрілам Станицю Луганську, села Трьохізбенка та Кримське

Військові витримали удар і гідно відповіли, повідомили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, передає Еспресо.TV із посиланням на УНІАН

З боку с. Сміле (підконтрольне "ЛНР") був здійснений обстріл з танка (62 пострілу) по с. Трьохізбенка. Над селом зараз сильна задимленість. Інформація про потерпілих і руйнування уточнюється.

Станицю Луганську практично всю ніч обстрілювали з мінометів, САУ, автоматичних і протитанкових гранатометів. Руйнувань немає. Зараз у населеному пункті триває бій між нашими військами і терористичними угрупованнями.

"Терористи спеціально стріляли по лініях електропередачі, щоб залишити район без світла напередодні Дня Незалежності. У результаті у Станиці Луганській і в селах Валуйське, Ольхове, Болотенне немає світла. Після закінчення бою електрики терміново займуться ремонтом, щоб до кінця дня дати світло в населені пункти", - зазначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Читайте також: Напередодні Дня Незалежності ситуація у зоні АТО загострилася

У м. Золоте боєць ЗСУ з Вінниці зазнав поранення в результаті підриву на "розтяжці". Також в результаті мінометного обстрілу пошкоджено покрівлю одного з будинків.

У селах Тошківка та Нижнє в результаті артилерійського обстрілу був перебитий газопровід. У Попасній немає водопостачання. На даний момент ведуться ремонтні роботи.

"Незважаючи на нічні провокації з боку терористів, у Луганській області пройдуть урочистості до Дня Незалежності. Люди вийдуть, щоб віддати данину поваги своїй Батьківщині, яка, як мати, у них одна", - зазначив Тука.