У Франції висунули звинувачення марокканцю, який готував теракт у поїзді

Французька юстиція у вівторок, 25 серпня, висунула звинувачення вихідцю з Марокко Аюбу аль-Каззані, який намагався скоїти теракт в поїзді

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Як повідомив прокурор Парижа Франсуа Моленс, зловмисника звинувачують у спробі влаштувати масове вбивство в рамках терористичного акту. Окрім того, йому висунули звинувачення у зберіганні зброї і переміщенні з нею з терористичною метою, в участі в терористичному угрупованні.

Аюб аль-Каззані був затриманий 21 серпня в експресі Thalys при спробі відкрити вогонь по пасажирах швидкісного поїзда, що прямував з Амстердама до Парижа. Злочинець був озброєний автоматом Калашникова східнонімецького виробництва, мав при собі 270 патронів до нього, а також мав автоматичний пістолет та ніж.

Як повідомив прокурор, у валізі у Аль-Каззані було знайдено пляшка з бензином і молоток для розбивання скла. Також знайшли мобільний телефон, активований в день, коли він сів у потяг Thalys.

Прокурор назвав "фантазіями" заяви Аль-Каззані про те, що він мав намір лише пограбувати пасажирів, а не здійснювати теракт.

Нагадаємо, що озброєний нападник здійняв стрілянину на швидкісному потязі у Франції, поранивши трьох пасажирів, перш ніж його взяли під контроль інші пасажири. Окрім того, влада Франції нагородила американців і британця, які зупинили зловмисника в поїзді.