4G з’явиться в Україні не раніше ніж за два роки

Згідно з погодженим Кабміном проектом щодо провадження 4G, тендер на одержання ліцензій проведуть в кінці 2017 року

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Нацрада погодила проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів на 2015-2017 роки щодо впровадження в Україні у 2017 році рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління".

Даний проект, що дозволить впровадити на території України 4G, запропонувала Національна комісія з державного регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. Для того, щоб використовувати технологію, аналогові передачі повинні бути відключені, та замінені на цифрові, для чого знадобиться певний час.

За результатами досліджень робочої групи Національної ради, яка займається проблемою впровадження цифрового телебачення, було встановлено, що термін припинення функціонування аналогового телебачення заплановано на 30 червня 2018 року.

Виходячи з цих даних, Кабмін запропонував наступні терміни провадження цифрового телебачення:

 - затвердження плану та проведення заходів щодо вивільнення смуг "першого цифрового дивіденду" від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження радіотехнології LTE – 2016 рік – І півріччя 2017 року;

 - підготовка плану заходів щодо вивільнення смуг "другого цифрового дивіденду" від радіоелектронних засобів радіомовної служби (телебачення) для впровадження радіотехнології LTE – І півріччя 2017 року.

Нагадаємо, що взимку цього року мобільні оператори України придбали ліцензію на 3G зв'язок