У США засуджено до довічного ув'язнення вбивцю 12 людей на прем’єрі "Бетмена"

Американець Джеймс Холмс, який відкрив вогонь у кінотеатрі в штаті Колорадо в 2012 році, засуджений до довічного ув'язнення без права на дострокове звільнення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

27-річний Холмс, колишній студент-невролог, був раніше визнаний винним у вбивстві 12 осіб під час нічного показу фільму "Бетмен" в кінотеатрі міста Аврора. Під час стрілянини, відкритої Холмсом, також було поранено 70 осіб.

На початку серпня Холмс зміг уникнути страти: присяжні не змогли прийти до одноголосного рішення і вибрати між смертною карою та довічним ув'язненням. Смертна кара загрожувала Холмсу тільки в тому випадку, якщо б рішення присяжних було одноголосним, однак їм такого рішення досягти не вдалося.

Адвокати Холмса стверджували, що під час нападу він був психічно хворий, але прокурори, визнаючи наявність у підсудного захворювання, заявляли, що він здатний нести відповідальність за свої дії.

Обвинувачення стверджувало, що напад, очевидно, був умисним, оскільки Холмс планував його і запасався зброєю протягом декількох місяців, а також замінував свою квартиру за допомогою понад 30 саморобних гранат з метою вбити кожного, хто намагався туди увійти.