Бойовики за будь-яку ціну намагаються втягнути мешканців Донбасу у свої лави, - прес-центр АТО

Щоб не потрапити до лав бойовиків, чоловіки призовного віку лягають в лікарню або масово виїжджають з тимчасово окупованих територій

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр АТО в Facebook.

У п'ятницю, 28 серпня ситуація в зоні АТО залишалася стабільною, основну активність російсько-терористичні війська виявили поблизу Донецька. 

Окрім того, за оперативною інформацією спецслужб, ватажки незаконних збройних формувань, будь-якою ціною намагаються затягнути жителів Донбасу в свої лави. Але люди всіма доступними засобами намагаються ухилитися від так званої мобілізації.

"Чоловіки призовного віку лягають в лікарню або масово виїжджають з тимчасово окупованих територій. Так, до недавнього часу, через пункт перетину російсько-українського кордону Краснопартизанск, в Росії щодня пішки виходило близько трьох десятків чоловіків. А вже на цьому тижні злочинці заборонили перетинати кордон жителям Донбасу молодше 50 років" - йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

Крім того, бандформування протягом доби, зі стрілецької зброї і мінометів вели вогонь по українських позиціях в Красногорівці, Пісках, Мар'їнці, Опитного. Під ранок, з 120-міліметрових мінометів, окупанти двічі накривали український опорні пункти в Авдіївці, а в 12.10 по цьому ж населеному пункту працювала 122-міліметрова артилерія терористів,

Поблизу Маріуполя під мінометним вогнем 120 калібру опинилися українські підрозділи в Гранітному, а близько 16 години в цьому ж районі бандформування двічі застосували танки.

У Луганській області, близько опівночі злочинці тричі обстрілювали сили АТО у Станиці Луганській з мінометів і гранатометів.

На Артемівському напрямку під вогнем 120-міліметрових мінометів виявилися опорні пункти сил АТО в Санжарівці, Троїцькому та Кірово.