ФСБ влаштувало обшук у квартирі проукраїнського поета в Росії

Автора віршів на підтримку України оголосили свідком у справі про підпал місцевої прокуратури та вилучили у нього всі носії інформації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Grani.ru.

До будинку автора проукраїнських віршів Олександра Бившева вломилися особи, які спершу представилися співробітниками електромереж. Пізніше з'ясувалося, що це відділ ФСБ Росії з боротьби із екстремізмом. За словами поета, йому влаштували незаконний обшук та намагалися затримати без повістки, передає видання Grani.ru на своїй сторінці у Facebook.

Минулого року, невдовзі після анексії Криму, вчитель Бившев отримав 300 годин громадських робіт за "екстремізм та розпал національної ворожнечі" за вірші "Українським патріотам". Тоді у поета відібрали ноутбук, де зберігалися вірші.

Тепер конфіскували всі електронні носії інформації та новий ноутбук, а також оголосили свідком у справі про підпал місцевої прокуратури. Бившев стверджує, що про підпал чує вперше.

"Навряд чи вони щиро очікують побачити там фотографії пляшок із запалювальною сумішшю або мою переписку з бандою підпалювачів... Мене хочуть позбавити доступу до інтернету і перешкодити моїй літературній діяльності. А може, хочуть знайти тексти для відкриття нових справ проти мене", - сказав поет у коментарі виданню.

Він вважає обшук незаконним, оскільки жодних ознак причетності до підпалу немає.