Держслужба лякає, що після її ліквідації в Україну навезуть неліцензованих ліків

Постанова Кабінету міністрів від 26 серпня позбавила Державну службу з питань лікарських засобів, повноважень органу ліцензування фармацевтичної діяльності, а новий орган повноважень ще не сформовано

Про це повідомляє Еспресо.TV  з посиланням на сторінку у Facebook Держлікслужби.

Це може призвести до безконтрольної торгівлі та виготовлення ліків фармацевтичними компаніями.

"Держлікслужба України змушена припинити виконання функцій органу ліцензування господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, імпорту лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, що може призвести до безконтрольної діяльності суб'єктів господарювання у вищезазначеній сфері", - йдеться у повідомленні.

За визначенням Кабміну, органом, який буде контролювати фармацевтичний ринок має стати Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Проте, їх роботу ще не розпочато і штаб не сформовано. На даний час, уряд не видав документ, який би дав можливість Держлікслужбі ліцензувати лікарські засоби до початку роботи наступника.

"Державна служба України з лікарських засобів звернулась до Кабінету Міністрів України (лист від 27.08.2015 № 12068-1.2/8.0/17-15) щодо надання роз’яснення стосовно ліцензування господарської діяльності у сфері виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів", - зазначено у повідомленні Держлікслужби.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що у Держлікслужбі вважають неактуальним об'єднання функцій держконтролю та реєстрації лікарських засобів в одному відомстві.