Європейська контрпропаганда проти Росії почнеться у вересні

У четвер європейська служба закордонних справ оголосила про створення команди швидкого реагування на російську пропаганду

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Politico.

"Команда (з контрпропаганди. - Ред.) проводитиме моніторинг ЗМІ і працюватиме над розвитком комунікаційних продуктів і медіа-кампаній, сфокусованих на поясненні стратегій Євросоюзу у регіоні", - сказав один із європейських чиновників, передає Politico.

Команда, до якої ввійдуть до 10 російськомовних чиновників та спеціалістів зі ЗМІ з країн Євросоюзу, почне діяльність у кінці вересня і буде діяти як частина Європейської служби закордонних справ (EEAS).

Європейські чиновники наголосили, що завдання команди будуть обмежені покращенням комунікації Євросоюзу з російськомовними спільнотами. Створення пропаганди, фінансованої у Брюсселі, до завдань не належатиме.

До групи медіа-експертів увійдуть представники з Британії, Швеції та Латвії. Зарплати їм платитимуть країни-члени Євросоюзу, але окремого бюджету на команду з контрпропаганди не передбачається.

Нагадаємо, президент Латвії Даля Грибаускайте заявляла, що російськомовний канал контрпропаганди навряд чи буде здатний протистояти російським атакам.