Ідентифіковані тіла майже всіх загиблих в Іловайському котлі, - Міноборони

Заступник міністра оборони України Петро Мехед заявив, що на сьогодні ідентифіковані тіла майже всіх військових, загиблих в Іловайському котлі в 2014 році

Про це він заявив у суботу в Києві під час складання військової присяги на вірність Українському народові курсантами 1 курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, передає "Інтерфакс-Україна".

"Майже всі тіла ідентифіковані і відповідно, якщо це військовослужбовці Збройних сил України, то їх сім'ї отримали компенсацію. Зараз бойові товариші і командири спілкуються з батьками, допомагають сім'ям, діти пішли в перший клас і забезпечені всім необхідним", - заявив він.

Мехед зазначив, що виплата матеріальної допомоги сім'ям загиблих під Іловайськ здійснюється кожним відомством окремо.

"Наприклад, в Міноборони є спеціальна комісія, яка розглядає матеріали і після висновків перераховує гроші у військові комісаріати, а військові комісаріати вже ці гроші віддають сім'ям", - повідомив заступник голови Міноборони.

Читайте також: Іловайськ. Як віра в перемогу обернулась трагедією

Він також зазначив, що розслідування Іловайської трагедії знаходиться в компетенції Генеральної прокуратури України та по завершенню розслідування висновки будуть повідомлені суспільству.

Читайте також: Семенченко: В Іловайській трагедії винні Гелетей, Назаров і Муженко