Прокуратура нагрянула в Одеську облраду і перевіряє продаж комунальних споруд

Працівники МВС та прокуратури у суботу проводять слідчі дії в Управлінні майнових відносин Одеської обласної ради

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Співробітники Слідчого управління Одеського облУВС та прокуратури проводять обшук і вилучення документів у зв'язку з перевіркою обгрунтованості оцінки вартості об'єктів комунальної власності. Зокрема, перевіряють додержання норм чинного законодавства при продажу й здачі в оренду будівель та іншого майна, що перебувало до серпня цього року в комунальної власності", - зазначили в ОДА.

Як пояснив журналістам один із правоохоронців, які проводять вилучення документів, надійшла заява про порушення під час процедури продажу кількох об'єктів комунальної власності. У цьому зв'язку перевіряється документація Управління майнових відносин, щоб "згодом встановити, чи була корупційна складова при формуванні стартової ціни і при проведенні аукціону".

Варто зазначити, що на відкритих торгах 31 липня та 14 серпня продано базу відпочинку на дунайському острові Лімба площею 268 кв. метрів, будівлю на Французькому бульварі, яку називали "Дачею Маразлі", старовинний "Масонський дім" на Княжій вулиці, так зване "свайне поле" поряд з Палацом спорту на проспекті Тараса Шевченка та інші об'єкти.