Основний підозрюваний в організації вибуху в Таїланді відмовився давати свідчення

Іноземець, затриманий за підозрою в причетності до вибухів у Бангкоку, відмовляється давати свідчення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Чоловіка звинувачують у незаконному зберіганні зброї. Його заарештували в районі Нонг Чок на околиці Бангкоку. Але влада тим не менше каже, що це не та людина, яка, як видно на записах камер відеоспостереження, залишила сумку в храмі перед вибухом.

Заступник головнокомандувача Королівськими збройними силами Таїланду Удомедей Сітабутр заявив в інтерв'ю агентству Франс-прес, що затриманий досі не співпрацює зі слідством: "Ми повинні продовжувати допити і дати йому зрозуміти, що йому варто активніше співпрацювати зі слідством, але в той же час ми маємо бути обережні, щоб не порушити його права".

Незважаючи на те що громадянство арештованого ще не підтверджено, місцева преса припускає, що він може бути з Туреччини. Поліція повідомила, що в його квартирі виявили багато фальшивих турецьких паспортів.

Також в квартирі знайшли матеріали для виготовлення бомб, схожі на ті, які використали при вибуху у святилищі.

За версією поліції, затриманий брав участь у процесі доставки вибухового пристрою до місця теракту в столиці Таїланду, однак саму бомбу закладала інша людина.

Нагадаємо, що у Бангкоку 17 серпня біля храму Ераван-Шрайн вибухнула тротилова бомба вагою 5 кг, у результаті чого загинули 20 людей, серед яких виявилося багато туристів. Понад 120 людей постраждали.

Наразі Таїланд розглядає причетність турків до теракту