Британці та українці разом влаштують арт-фестиваль для молодих митців у Харкові

Протягом жовтня Харків збере молодих українських художників та скульпторів на фестиваль Feldman Art Park

Про це Еспресо.TV повідомили організатори.

У Харкові з 2 по 30 жовтня пройде перший в Україні міжнародний фестиваль молодих українських художників та скульпторів Feldman Art Park.

Захід ініційовано Міжнародним благодійним фондом "Фонд Олександра Фельдмана". Організатором масштабної арт-ярмарки виступить британська компанія Red Art Galleries, що спеціалізується на мистецтві Східної Європи. 

У рамках фестивалю буде оголошено конкурс молодих українських художників та скульпторів. Відбір учасників стартував 20 серпня та триватиме до 20 вересня. В арт-змаганні можуть взяти участь автори з усієї України віком до 35 років за трьома напрямками: живопис, графіка, скульптура. 

За підсумками конкурсу 100 молодих художників та скульпторів представлять свої роботи широкому загалу на фестивалі Feldman Art Park. По кожному із напрямків – живопис, графіка, скульптура – міжнародна експертна комісія обере переможця, який отримає грант на стажування у кращих європейських арт-резиденціях, запроваджений MФБ "Фонд Олександра Фельдмана". 

"Фестиваль українських художників та скульпторів Feldman Art Park спрямований на підтримку молодого мистецтва в Україні. А також на освіту дітей та молоді, створення спеціальних програм арт-терапії для людей з особливими потребами, популяризацію української культури у країні та за її межами", – підкреслює Олександр Фельдман, меценат і засновник однойменного фонду.

Роботи учасників Feldman Art Park складуть основу нової галереї сучасного мистецтва Feldman Art Gallery та будуть експоновані на престижних зарубіжних ярмарках і виставкових майданчиках.

Частиною спеціальної програми фестивалю є проведення арт-терапії, яка спрямована на відновлення емоційно-психічного стану людей з вадами слуху та зору.

Feldman Art Park стане першим в Україні фестивалем сучасного західного формату Edutainment – освіта у задоволення.
Кожен напрямок фестивалю Feldman Art Park буде супроводжуватися освітньою програмою. Організаторами заплановано цикл майстер-класів та лекцій про сучасне мистецтво та суміжні сфери – дизайн, архітектуру, фотографію та моду від найкращих українських і світових фахівців.

Окрім творів художників та скульпторів, гості фестивалю побачать краще молоде українські кіно, почують модні електронні колективи, візьмуть участь у роботі вуличних художників та майстрів green-art.

"Проект проведення щорічного масштабного арт-фестивалю в Україні із залученням максимальної кількості молодих художників та скульпторів, а також багатою освітньої та розважальною програмою існує вже більше двох років. А сама ідея народилася не менше чотирьох років тому. Ми довго шукали людей, які захочуть інвестувати в українську культуру. Познайомилися з представниками Фонду, засновник якого вже давно виношував аналогічні з нами плани. Зірки зійшлися. Але, на жаль, в Україні почалася політична криза і було не до фестивалів. Цього року ми твердо вирішили реалізувати задумане", – підкреслює Денис Белькевич, директор Red Art Galleries.

Проект реалізується на території FELDMAN ECOPARK, загальна площа якого становить 140,5 гектар. Територія, відведена для Feldman Art Park, складе 10 гектар.