"Конті" продовжить постачати улюблені солодощі своїм споживачам

В "ПО Конті" акцентують увагу на тому, що заходи, прийняті Міністерством економічного розвитку і торгівлі, створюють на українському ринку конкурентні переваги для інших компаній, що є неприпустимим

Незважаючи на можливу заборону імпорту, який загрожує "Конті" через санкції Мінекономрозвитку, кондитерська продукція українського виробництва "Конті" продовжить надходити в торговельні мережі країни.

Про це заявив Олексій Безуглий, директор департаменту маркетингу АТ ВО "Конті".

"Обмеження пов'язані з зовнішньоекономічною діяльністю" ПО Конті ". Якщо вони набудуть чинності, то, безумовно, ускладнять процеси, пов'язані із закупівлею сировини на зовнішніх ринках, призведуть до додаткових фінансових витрат. Але компанія володіє достатнім ресурсом, щоб зберегти обсяги виробництва на колишньому рівні, забезпечити високу якість, яку так цінують наші покупці. На наших клієнтах ця ситуація не позначиться. Наша продукція затребувана, і ми зробимо все, щоб вона продовжувала радувати нашого споживача. Недоброзичливцям не вдасться позбавити українців улюблених солодощів ", - зазначив він.

При цьому в "ПО Конті" акцентують увагу на тому, що заходи, прийняті Міністерством економічного розвитку і торгівлі, створюють на українському ринку конкурентні переваги для інших компаній, що є неприпустимим.

"ПО Конті" є одним з найбільших українських виробників кондитерських виробів, частка якого на вітчизняному ринку в минулому році склала 13%. Очевидно, що є велика зацікавленість у тому, щоб потіснити "Конті". Якщо немає загальної заборони на імпорт кондитерських виробів з Росії, то можна констатувати факт виборних санкцій по відношенню до найсильніших гравців. Сподіваємося, Мінекономрозвитку виправить допущену помилку ", - заявив Олексій Безуглий.

На його думку, на кондитерському ринку необхідно відновити чесні та прозорі правила гри.

"Ми завжди знаходили і знаємо наші конкурентні переваги, і ними завжди були якість і чесна вартість продукту. Ці конкурентні переваги можуть бути використані тільки в чесній конкурентній боротьбі, яка до цього моменту була в Україні між виробниками. Але ми впевнені, що ніхто не зможе переписати базові світові правила бізнесу. Ми за відкриту, чесну і прозору конкуренцію для всіх виробників ", - підкреслив Олексій Безуглий.

За словами представника "ПО Конті", рішення чиновників буде оскаржене в судовому порядку, компанія має намір домогтися відстрочки введення обмежень.

Як повідомлялося, Мінекономрозвитку ввело санкції проти ЗАТ "Конті-Рус" (Курськ, Росія). Підставою для заборони стала ініційована раніше СБУ перевірка, яка виявила порушення в маркуванні товару. Обмеження були введені і для українського виробника АТ "ПО Конті", хоча до його продукції в контролюючих органів немає претензій. У компанії "ПО Конті" заявили, що можлива заборона на поставки кондитерських виробів російського "Конті-Рус" не пов'язана з продукцією виробництва української компанії "ПО Конті".