СБУ обшукала офіс однієї з найбільших аутсорсингових компаній України

СБУ з невідомих причин оточила офіс компанії Luxoft в Дніпропетровську

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AIN.ua.

Судячи за повідомленнями у Twitter, шостий поверх офісу компанії в Дніпропетровську оточено, а охорону заблоковано СБУ. Через те що інтернет та телефонний зв'язок були відключені, більшість працівників Luxoft були вимушені працювати вдома.  

Наразі не відомо, що стало причиною слідства, хоча деякі люди висказують версії, що справа пов’язана із тероризмом.

Існує також і версія із перевіркою на неліцензоване програмне забезпечення, яку було підкріплено листом з розсилки іншого IT-розробника: “Шановні, думаю, багато з вас чули про те, що СБУ приходили до офісу компанії Maximizer минулої п'ятниці. Причина – використання ними неліцензійного ПО за ствердженнями зовнішньої компанії. У нас є інформація, що такий візит нанесуть і в один з 5 найбільших ІТ-аутсорсингових офісів у Дніпропетровську вже сьогодні.  Це може бути не останній візит в ІТ-компанії, а, скоріше, початок таких відвідувань”.  

Тим не менш, Maximixer спростувала цю інформацію.

Журналісти AIN.ua повідомляють, що силовики вилучали у співробітників всю техніку, а також вимагали доступ до серверів та роутерів.  

Станом на 13:20 всіх співробітників відпустили, а співробітники СБУ, намагаючись отримати доступ до серверів, розкрили двері серверної ломом. Компанія поки що не робила офіційної заяви, але обіцяла надати нову інформацію якнайшвидше.