Нетверезий водій із Porsche має відношення до ФК "Шахтар", - представник клубу

П'яний водій з Porsche, якого патруль поліції затримав у Києві, має відношення до ФК "Шахтар"

Про це повідомив "ВВС Україна" представник клубу ФК "Шахтар" Андрій Бурлаков, передає Еспресо.TV.

За його словами, "це не гравець основного складу і не молодіжного складу команди". Клуб обіцяє пізніше оприлюднити офіційну заяву.

Поліція зупинила нетверезого водія на Porsche Panamera в Шевченківському районі Києва проти ночі на понеділок, 28 серпня. Він представився гравцем ФК "Шахтаря", йдеться у відео з програми "Патруль" на Espreso.TV.

"Авто рухалося з невеликою швидкістю, але налетіло на бордюр. Поїхали за машиною. Зупинили. Водій вийшов і направився до ресторану. На заклики зупинитися він не відгукнувся. Сказав, що він футболіст "Шахтаря". Поводився дуже буйно, виривався", - розповів патрульний.

Як видно з відео, водій кричав своїм друзям: "Подзвони Рінату. В мене гра через два дні. Таня, подзвони Авакову, Ахметова набери. Мені буде від Ахметова". Також він нецензурно лаявся.

За словами поліцейських, перевірка стану алкогольного сп’яніння показала рівень 1,83 проміле.

За інструкцією МВС, стан алкогольного сп'яніння встановлюють, якщо у видихуваному повітрі знаходять більш ніж 0,2 проміле алкоголю в крові.

Поліція склала протокол за статтею 130 Кодексу про адміністративні правопорушення – керування автомобілем у нетверезому стані. Ця людина буде нести адміністративну відповідальність, заявили в поліції.