Вінницю теж затягнуло димом через пожежу

Вінницю накрив смог через масове спалювання сухої трави та стерні на полях у передмісті, а також пожежу в селі Хотень Хмельницької області

Про це повідомив представник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Олександр Кутовий, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ .

"Попри наші рекомендації, населення і аграрії масово спалюють суху траву та стерню на скошених полях навколо міста. Сьогодні хмарно, до того ж вітер дме саме з боку наймасовіших підпалів. Тому у місті смог, що спричиняє ускладнення дихання", - зазначив помічник прес-секретаря відомства.

Він також наголосив, що через пожежу в селi Хотень Хмельницької області димом накрило Житомирську і Хмельницьку областi, накрило й Вiнницю.

Ситуація наразі контрольована. Рятувальники оперативно виїздять на місця загорянь, які попри незначні масштаби спричиняють сильне задимлення. Відтак, в обласному центрі смог, відчувається запах гару та важко дихати.

Погодні умови також спричинили загоряння невеликих осередків зосередження торфу в Калинівському районі поблизу русла річки Південний Буг (загалом, 0,5  га). Їх пожежники гасили два дні.

Як повідомлялося, через горіння лісу між Броварами і Зазим'ям Київ всю ніч затягувало димом, який до світанку став максимально густим і ядучим.