Сильні дощі зривають святкування Дня Москви. Міноборони підняло літаки для розгону хмар

У Москві дощ завадив вчасно почати святкування Дня міста. На невизначений час відкладено ходу учасників фестивалю "Спаська вежа"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Ходою 1200 учасників фестивалю "Спаська вежа" по Тверській вулиці мало розпочатися святкування 868-річчя Москви. Однак колективи оркестрів з Росії, Бельгії, Китаю, Ірландії не змогли вчасно пройти від Пушкінської до Манежної площі через сильний безперервний дощ.

Раніше представник управління прес-служби та інформації Міністерства оборони Росії з Повітряно-космічним силам полковник Ігор Клімов повідомив Інтерфаксу, що під час святкування Дня міста військові літаки будуть розганяти хмари.

За його словами, для розгону хмар було виділено 10 транспортних літаків Ан-12 і Ан-16. Представник Міноборони розповів, що будуть задіяні найбільш підготовлені та висококваліфіковані екіпажі з Державного льотно-випробувального центру ім. Чкалова на підмосковному аеродромі Чкаловський.

Заступник мера Москви з питань ЖКГ та благоустрою Петро Бірюков повідомив журналістам, що до міста підійшов потужний атмосферний фронт із заходу шириною 350-400 км, глибиною близько 300 км. Він заявив, що влада столиці вживає усіх необхідних заходів для створення оптимальних погодних умов для проведення урочистостей.

За його словами, о 04:00 суботи в небо піднявся літак метеорозвідки. Але через складні погодні умови, сильний туман і дощ тільки в 6:00 вилетіли літаки, які повинні були забезпечити гарні метеоумови над Москвою.