У ВМС пояснили, чому продадуть ракетний крейсер "Україна"

Військово-морські сили Збройних сил України вирішили продати недобудований ракетний крейсер "Україна"

Про це повідомляє командувач Військово-Морськими силами України віце-адмірал Сергій Гайдук, передає Еспресо.TV з посиланням на газету "Флот України".

"Крейсер "Україна" - це відламаний від держави кусень, він буде реалізований, а кошти від реалізації підуть на будівництво нових кораблів і катерів", - сказав Сергій Гайдук.

Командувач пояснив це рішення тим, що на крейсері 80% озброєння - російське, тобто він проектувався під зразки навігаційного обладнання та стрілецького озброєння, які в Україні не виробляються, крім того, щоб забезпечити розгортання діяльності ракетному крейсеру необхідно 3-4 корабля класу фрегат або есмінець. До того ж проблемою є і відсутність інфраструктури базування.

Також командувач запевнив, що до кінця року ВМС поповнять два катери класу "Гюрза", будівництво яких завершується на заводі "Ленінська кузня" (Київ). На цій же базі з 2016 р. починається будівництво катерів класу "Кентавр", особливість яких є здатність взяти на борт до 36 морських піхотинців.

Крім того, виводиться парк застарілих літаків Бе-12 пошуково-рятувальних, протичовнових, зате в склад вводиться новий парк універсальних патрульних транспортних літаків класу "Антонов".

Гайдук також заявив, що в 2017 році до складу 10 морської авіаційної бригади планується включити ланку безпілотних апаратів, які будуть здатні на сучасному рівні цілодобово транслювати інформацію в режимі онлайн.

Нагадаємо, що державне підприємство "Антонов" почало виробництво нового легкого багатоцільового транспортного літака Ан-132