Яценюк їде на зустріч з президентом Польщі

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 9 вересня відвідає з робочим візитом Польщу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Урядовий портал

За інформацією прес-служби Кабміну, в рамках візиту Яценюк проведе зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем'єр-міністром Евою Копач.

Також відбудеться підписання важливих двосторонніх угод. Зокрема, договору між урядами України та Польщі про надання кредиту у розмірі 100 мільйонів євро на умовах пов'язаної допомоги, яким передбачається надання коштів для фінансування проектів з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів. Також буде підписано договір про українсько-польську Раду обміну молоддю.

Під час переговорів українського прем’єра з новообраним польським президентом йтиметься, зокрема, про подальше залучення досвіду Польщі у втілення програми внутрішніх державних реформ, які здійснюються урядом України, нарощування обсягів взаємної торгівлі, розбудову транскордонної інфраструктури, співробітництво в енергетичній сфері, культурний і суспільний діалог.

Окрема увага буде присвячена українсько-польській взаємодії у контексті міжнародних зусиль задля протидії російській агресії і врегулювання ситуації на Донбасі, а також у сфері інтеграції України до ЄС і НАТО.