Президент підписав закон про прозорість медіавласності

Петро Порошенко підписав закон, який зобов'яже українські ЗМІ розкривати інформацію про кінцевих власників і має служити покращенню свободи слова в Україні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу президента України.

Сьогодні Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення".

Тепер ЗМІ будуть зобов'язані розкривати інформацію про реальну структуру власності та надавати відомості про кінцевого власника. Також українськими медіа не зможуть займатися зареєстровані в офшорах, особи без громадянства та громадяни країни-агресора.

"Прийняття закону має сприяти вирішенню питання прозорості власності щодо телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги", - зазначається на сайті президента.

Нагадаємо, 3 вересня Верховна Рада за основу та в цілому проголосувала за законопроект №1831 "Щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації принципів державної політики в сфері телебачення і радіомовлення".За відповідне рішення проголосувало 237 народних депутатів.