Росія вже готує черговий "гумконвой" для Донбасу

Сьогодні в Ростовську область Росії вирушили вантажівки, які увійдуть до складу так званого "гумконвою", що відправлять на Донбас

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії.

"Сьогодні о 6 годині ранку з Ногінського рятувального центру МНС Росії в Ростовську область вирушили вантажні автомобілі, які увійдуть до складу чергової автомобільної колони з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що в Донському рятувальному центрі МНС Росії до вантажівок з Ногінська приєднаються машини з інших регіонів.

"Планується, що чергова, по рахунку 38-я колона МНС Росії доставить понад 1,2 тис. тонн гуманітарних вантажів, у тому числі понад 750 тонн навчальної літератури. До складу вантажу увійдуть близько 500 тонн продуктів - консерви, крупи, соняшникова олія, борошно, чай", - стверджують у російському МНС.

Нагадаємо, у Раді національної безпеки України заявляють, що всі російські "гумконвої" спрямовані виключно на підтримку бойовиків. Переважно вантажівки ввозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

У Міністерстві закордонних справ України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої "гуманітарної допомоги".