У легендарного фільму "Мері Поппінс" з'явиться продовження

Студія Disney анонсувала роботу над сіквелом "Мері Поппінс"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Студія Disney зніме продовження фільму 1964 "Мері Поппінс". Режисером попередньо призначено Роба Маршалла, відомого за фільмами "Пірати Карибського моря: На дивних берегах", "Чим далі в ліс" і "Мемуари гейші".

Дія нової картини розгорнеться через 20 років після подій першої стрічки. В основу сценарію ляжуть численні повісті й оповідання британської письменниці Памели Треверс, які вийшли після її книги "Мері Поппінс".

Американська екранізація казкової повісті прославила актрису Джулі Ендрюс - саме вона зіграла няню-чарівницю, яка влаштувалася працювати в звичайну британську сім'ю з двома дітьми. Стрічка здобула величезну популярність в США - вона заробила в прокаті більше $100 млн при бюджеті всього $6 млн. Екранізація отримала п'ять премій "Оскар", у тому числі в номінації "Найкраща актриса" (Ендрюс).

Першу повість про чарівну няню Треверс (1899-1996) опублікувала в 1934 році. Протягом наступних дев'яти років вийшли ще дві книги, що склали основну трилогію: "Мері Поппінс повертається" (1935) і "Мері Поппінс відчиняє двері" (1943). Проте письменниця продовжила складати історії про няню і її оточенні аж до 1989 року. Всього в цій серії вийшло понад 20 книг і збірок.