Угорська поліція кидатиме за грати нелегальних мігрантів

В Угорщині з вівторка набирають чинності нові закони, що дозволяють поліції заарештовувати мігрантів, які прибувають в країну нелегально, і пред'являти їм відповідні звинувачення

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Угорська влада оголосила, що тепер відправлятиме назад мігрантів, які прибувають на територію країни із Сербії, оскільки вони могли там звернутися за наданням притулку.

Нові правила передбачають до трьох років тюремного ув'язнення за незаконний перетин кордону та пошкодження загороджень на кордоні із Сербією. Суворіше покарання запроваджується для організаторів нелегальних перевезень мігрантів у країну.

Представник угорського уряду заявив, що нові правила знаменують початок нової ери, оскільки допоможуть зупинити приплив нелегальних мігрантів.

Поліція Угорщини взяла під охорону залізничну лінію в районі міста Реске, яка є основним шляхом, яким біженці переходять із Сербії в Угорщину. На залізничних коліях було зведено загородження з колючого дроту.

Раніше Австрія посилила перевірки на кордоні та призупинила залізничне сполучення з Німеччиною. Про посилення прикордонного контролю через безперервний приплив біженців оголосили також Чехія, Нідерланди, Словаччина і Польща.

Нагадаємо, в Угорщину прибуло понад 4 тисячі мігрантів, що є новим рекордним показником.