Білоруси створюють євролігу, де гратимуть видворені Росією хокеїсти

Глава Федерації хокею Республіки Білорусь (ФХРБ) Ігор Рачковський заявив про те, що федерація бере участь у створенні об'єднаної Європейської ліги

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на pressball.by.

"Ліга чемпіонів - не єдиний варіант для наших клубів. Є ідея організації якоїсь об'єднаної Європейської ліги. На рівні консультацій, обговорень і підрахунків робота вже триває, в тому числі і з нашою участю. Зрозуміло, потрібен час. Це близькотермінова перспектива: рік-два. Фінансово вона, звичайно, буде скромнішою за КХЛ, але це буде бізнес-проект з виразними правилами гри. В нас не говорить якась образа за останні рішення КХЛ. І ліга, і російські федерація хокею і Мінспорту вільні робити те, що вони вважають потрібним. А ми, в свою чергу, реагуємо і робимо те, що вважаємо за потрібне самі", - каже Рачковський.

Нагадаємо, Росія прийняла закон про легіонерів - тепер у російських клубах повинно бути не більше п’яти хокеїстів, які не мають права виступати за збірну Росії. Цей наказ є обов’язковим для всіх російських клубів Континентальної хокейної ліги (КХЛ).

Раніше Рачковський заявляв про доцільність участі мінського "Динамо" в чемпіонаті КХЛ після прийняття такого закону.