Список "санкційних" журналістів складало МЗС, - документ

Скандальний список із закордонних журналістів, яким заборонили в'їзд до України на рік, розробляло українське Міністерство закордонних справ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook Оксани Романюк, виконавчої директорки "Інституту масової інформації".

"Виявляється, список журналістів, які потрапили під санкції, складав МЗС!!! Мої джерела скинули мені інформацію", - написала медіаекспертка, оприлюднивши два документи, розроблені українським Міністерством закордонних справ. 

У них зазначаються західні журналісти, яким Україна вирішила заборонити в'їзд на рік. У документах вказується "антиукраїнський характер висвітлення подій" та "проросійська пропаганда" як причина накладення санкцій на конкретних журналістів.

"Ця історія - підстава серйозно піднімати питання компетенції працівників МЗС, які сидять у посольствах і мали би відслідковувати такі речі", - написала Оксана Романюк.

Нагадаємо, у санкційний список потрапило кілька десятків закордонних журналістів. Справа викликала обурення і резонанс, так що РНБО прибрала зі списку шість осіб, а Юрій Стець розпорядився постфактум створити робочу групу із дослідження кожного прізвища у списку.