У мережі стало популярним фото із жінками-військовими, які годують грудьми

У мережі активне обговорення викликала світлина фотографа Тарі Рубі, яку вона зробила у військовій частині США

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Українську службу ВВС.

На фото зображені жінки-солдати, які годують своїх малюків грудьми. Фото викликало активні дебати у мережі, оскільки воно практично руйнує стереотипи про армію.

За словами автора, вона хотіла нагадати та наголосити, що годування немовлят у публічних місцях не є чимось негожим. Крім того, Рубі хотіла зауважити на проблемі відсутності необхідних умов в армії для молодих матерів.

"Я годувала дитину скрізь, де могла знайти місце. Не було спеціального приміщення. Багато разів я працювала всю ніч, і мені потрібно було знайти порожній офіс, щоб зцідити молоко", - згадала автор знімку власний досвід служби в армії.

Знімок викликав як сотні схвальних відгуків, так і негативні. Зокрема, знімок, який було опубліковано двічі, уперше адміністрація Facebook видалила. Проте завдяки допомозі активістів, адміністрація визнала, що фото не порушує правил соцмережі та знімок з'явився вдруге.

Відомо, що на створення світлини жінку надихнуло керівництво військової бази Форт-Блісс в Техасі, де відкрили кімнату для годування для матерів на військовій службі.

"Годування груддю не означає, що вони перестають бути солдатами, я думаю, вони стають кращими солдатами", - переконана Рубі.