Противники президента Чехії вивісили над його резиденцією величезні червоні труси

Гігантські червоні труси-боксери вивісили члени групи Ztohoven (Стоховен) над Празьким градом замість президентського штандарта

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Радио.Прага.

Свою акцію активісти здійснили вдень, перевдягнувшись у костюми сажотрусів. За заявою представників цієї групи, "над Празьким градом нарешті було піднято прапор людини, яка нічого не соромиться".

Вивісивши над Празьким градом червоні труси, група Ztohoven висловлює протест проти низки дій і заяв президента Чеської Республіки Мілоша Земана. Активісти не задоволені тим, наприклад, що глава держави виступає проти того, щоб діти-інваліди вчилися у звичайних школах.

Протестує група Ztohoven проти того, що функцію президентського канцлера виконує людина, яка ще не пройшла перевірку на благонадійність. Активісти висловлюють також своє невдоволення тим, що глава Чеської Республіки, відвідавши Китай, віддав данину поваги армії, яка втопила в крові студентський рух, ще й на тому самому місці, де це сталося.

Прес-секретар президента Іржі Овчачек підтвердив факт вивішування трусів замість президентського штандарта: "У мене є лише слова презирства і відрази".

Група Ztohoven своїми діями вже неодноразово розбурхувала громадськість. Одним із найвідоміших її заходів стала акція "Медійна реальність", коли члени групи підключилися до телеефіру і впровадили в програму ролик з фіктивним ядерним вибухом. Через свої дій група Ztohoven вже неодноразово опинялася в конфлікті з законом.