Корупціонера з ФІФА екстрадують до США

Міністерство юстиції Тринідаду і Тобаго схвалило екстрадицію в США одного з фігурантів у справі про корупцію в ФІФА Джека Уорнера

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BBC.

Уорнер посідав посаду віце-президента ФІФА та голови Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки та країн Карибського басейну (КОНКАКАФ).

Раніше стало відомо, що генеральний прокурор країни Фаріс аль-Раві підписав ордер на екстрадицію Уорнера в США.

У червні було оприлюднено документи, які підтверджують, що Уорнер використовував отримані від ФІФА $ 10 млн для особистих цілей. Прокуратура США стверджує, що ця сума була хабаром, отриманим від уряду ПАР через ФІФА для підтримки кандидатури країни на проведення чемпіонату світу 2010 року. ПАР стверджує, що $ 10 млн були переведені КОНКАКАФ, яку очолював Уорнер, на розвиток футболу серед африканської діаспори.

Уорнер, який залишив виконком ФІФА в 2011 році і відійшов від спортивної діяльності на тлі звинувачень у підкупі членів Карибського футбольного союзу, пообіцяв розкрити секрети діяльності Йозефа Блаттера, повідомивши, що у нього є величезний обсяг матеріалів, компрометуючий главу ФІФА. Після проведених наприкінці травня арештів в Цюріху Уорнер сам здався поліції в рідному Тринідаді і Тобаго, а після був випущений під заставу.