МАУ заборонили літати до Росії

Найбільший авіаперевізник України - авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" - отримала офіційне повідомлення від Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіації) про заборону польотів до міст РФ з 25 жовтня поточного року

Про це повідомила прес-секретар МАУ Євгенія Сацька, передає УНІАН.

"Листа підписано заступником голови відомства Костянтином Маховим", - зазначила вона.

Сьогодні також повідомлялося, що Росавіація направила авіакомпаніям України повідомлення про заборону польотів в РФ з 25 жовтня.

Як відомо, 25 вересня Кабінет міністрів України вирішив заборонити літати до України російським авіакомпаніям у відповідності до рішення РНБО від 2 вересня, введеного в дію 16 вересня. 

Міністерство інфраструктури України уточнило, що російські авіакомпанії, які потрапили під дію санкцій, не зможуть літати до України з 25 жовтня 2015 року.

Санкції торкнуться 25 російських авіакомпаній, зокрема "Аерофлоту" з його дочірніми авіакомпаніями "Трансаеро" й "Сибір".

Також Кабмін заборонив російським авіакомпаніям транзит через територію України з товарами військового й подвійного призначення.

Але в Росії залишилась одна авіакомпанія, якій дозволено літати в Україну - "ЮТейр".

Також сьогодні в МАУ повідомили, що взаємна заборона на авіаперевезення між Україною і Росією призведе до подорожчання квитків.