Прокуратура вимагає для ГРУшників Єрофеєва й Александрова довічного ув'язнення

Прокуратура вимагає для затриманих на території України росіян Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова довічного ув'язнення

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на адвоката Єрофєєва Оксану Соколовську, передає Еспресо.TV.

"Прокуратура вимагає довічного ув'язнення", - заявила представник захисту.

Росіяни вже доставлені до Голосіївського районного суду Києва, де починається розгляд справи по суті.

Минулого тижня головна військова прокуратура України направила кримінальні справи російських військових Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Нагадаємо, російські спецпризначенці Олександр Александров та Євген Єрофєєв були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області.Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92 бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Єрофєєв і Александров отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де здійснили низку операцій.

Александров та Єрофєєв наполягають на тому, що вони є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання в Луганській області. Однак Міністерство оборони РФ офіційно відхрестилося від спецназівців.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Раніше в СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.