Росія заборонила літати п'ятьом українським компаніям

Росія ввела санкції проти WizzAir та ще чотирьох українських авіакомпаній

Про це повідомив радник глави Росавіації Сергій Ізвольський, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

"На сьогодні це МАУ, "Дніпроавіа", YanAir, WizzAir і "Мотор Cіч", - повідомив чиновник.

За його словами, компаніям заборонять літати з 25 жовтня.

Чиновник також додала, що цей список може бути розширений, "якщо Україна буде вводити подальші обмеження щодо російських авіакомпаній".

Як відомо, з України в Росію наразі літають МАУ із Києва в Москву, Санкт-Петербург та Калінінград, з Одеси - у Москву та Санкт-Петербург.

"Дніпроавіа" літає в Москву з Дніпропетровська, а "МоторСіч" – із Запоріжжя. YanAir планувала запустити свій перший рейс із Києва у Москву якраз із 25 жовтня. А WizzAir Украина уже давно припинила польоти на маршруті Київ-Москва.

Як відомо, 25 вересня Кабінет міністрів України вирішив заборонити літати до України російським авіакомпаніям у відповідності до рішення РНБО від 2 вересня, введеного в дію 16 вересня. 

Міністерство інфраструктури України уточнило, що російські авіакомпанії, які потрапили під дію санкцій, не зможуть літати до України з 25 жовтня 2015 року.

Санкції торкнутися 25 російських авіакомпаній - зокрема, "Аерофлоту" з його дочірніми авіакомпаніями, санованої "Трансаеро" й "Сибіру".

Також Кабмін заборонив російським авіакомпаніям транзит через територію України з товарами військового й подвійного призначення.

28 вересня представник "Аерофлоту" повідомив, що авіакомпанія отримала лист від авіаційної влади України про введення заборони на польоти з зимового розкладу ІАТА, що починається з 25 жовтня.

А прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив Мінтрансу РФ розглянути питання введення обмежувальних заходів щодо українських авіакомпаній у відповідь на подібні дії Києва.