Суд заборонив "ВКонтакте" завантажувати піратську музику

Утім російська соцмережа виграла суд у Warner та Universal на 50 млн рублів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на джерела "Газети.ру", близькі до керівництва "ВКонтакте".

Арбітражний суд Петербурга і Ленінградської області відмовив звукозаписним компаніям Warner та Universal у задоволенні позовів на загальну суму близько 50 млн руб. до соцмережі "ВКонтакте". У той же час суд зобов'язав "ВКонтакте" створити систему, що позбавляє користувачів можливості завантажувати на сайт піратський контент. Крім того, рішення суду зобов'язує соцмережУ домовлятися напряму з правовласниками.

Судовий розгляд з лейблами Sony Music, Warner Music і Universal Music стартувало навесні 2014 року. Компанії вимагали видалити з соцмережі і запобігти повторному завантаженню треків дев'яти виконавців: Charlie XCX, Наталі Гордієнко, Романа Кенга, Сергія Лазарева, Lianne La Havas, Lumiere, Sak Noel, Юлії Паршути та Rumer.

У липні 2015 року Sony Music уклала з "ВКонтакте" Мирову угоду, попередньо підписавши Договір про легалізацію галузі музики "ВКонтакте" з компанією United Music Agency, що належить USM Holding Алішера Усманова.

Наразі "ВКонтакте" також судиться з "Нікітін Медіа Діджитал Контент" за незаконне розміщення десяти аудіозаписів Григорія Лепса. У липні за даним позовом з соцмережі стягнули 750 млн руб., але "ВКонтакте" оскаржила дане рішення.