Росія провела перший авіаудар у Сирії, загинули жінки та діти

Поблизу міста Хомс Росія здійснила свій перший авіаудар по позиціях повстанців. За даними правозахисників, є загиблі серед мирних мешканців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на телеканал CNN, який цитує американського високопосадовця.

Співрозмовник телеканалу нагадав, що росіяни звернулись до США із закликом "негайно" прибрати бойові літаки з повітряного простору Сирії. Але при цьому росіяни не дали жодної географічної інформації про те, де вони планують наносити авіаудари.

Джерело CNN зазначило, що місія США в Сирії продовжується як і зазвичай.

У той же час Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив про те, що авіаудари було нанесено по двох містах на північ від Хомсу – аль-Расатан і Талбісах, та по селищу аль-Зафаранах.

Від бомбардувань, пише сайт Центру, загинуло 27 мирних мешканців. Серед них 5 жінок та 6 дітей.

"Очікується, що кількість жертв зросте, бо кілька людей отримали серйозні поранення, а ще кількох досі не можуть знайти під завалами", - пише центр.

Щоправда, організація вказує, що авіаудари нанесли літаки урядових військ Башара Асада.

Хомс – одне з останніх міст, яке знаходиться під контролем поміркованої опозиції. Саме там у 2011 році розпочались мирні протести з вимогою відставки Башара Асада. Але дуже скоро протистояння переросло в громадянську війну.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини – громадська організація, яка базується в Лондоні, але отримує інформацію безпосередньо від очевидців в Сирії.

 

 

Нагадаємо, у середу, 30 вересня російська Рада Федерації дозволила використання контингенту Збройних сил Російської Федерації за межами території РФ. Голова адміністрації Кремля Сергій Іванов запевнив, що мова йде про військову операцію в Сирії на прохання Башара Асада.