Білорусь вже готова заробити на українсько-російській "авіавійні"

Білоруські аеропорти готові прийняти пасажирів, що прямуватимуть з Росії до України

Про це повідомив перший заступник міністра транспорту і комунікацій Білорусії Євген Рогачов в ході онлайн-конференції на сайті державного агентства "БелТА" в четвер, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній момент ми не бачимо для авіаційної влади та білоруської транспортної галузі в цілому якоїсь проблеми у зв'язку з цією ситуацією (російсько-українським авіаційним конфліктом - Ред.). І Національний аеропорт "Мінськ", і обласні аеропорти, і компанія "Белавіа" повністю готові приймати пасажирів, які вирішать добиратися до України транзитом через нашу країну", - сказав він.

Він також повідомив, що авіакомпанія "Белавіа" планує відкрити рейс "Мінськ-Одеса-Мінськ", і не виключив, що можуть з'явитися додаткові рейси до Києва.

"Тривають переговори з авіаційною владою України і Росії, з авіакомпаніями. При необхідності "Белаеронавігація" і наша авіавлада пропрацюють всі необхідні стикування, щоб пасажирам було комфортно", - сказав перший заступник міністра.

Як відомо, 25 вересня Кабінет міністрів України вирішив заборонити літати до України російським авіакомпаніям у відповідності до рішення РНБО від 2 вересня, введеного в дію 16 вересня. 

Міністерство інфраструктури України уточнило, що російські авіакомпанії, які потрапили під дію санкцій, не зможуть літати до України з 25 жовтня 2015 року.

Санкції торкнуться зокрема "Аерофлоту" з його дочірніми авіакомпаніями "Трансаеро" й "Сибір".

Також Кабмін заборонив російським авіакомпаніям транзит через територію України з товарами військового й подвійного призначення.

Але в Росії залишилась одна авіакомпанія, якій дозволено літати в Україну - "ЮТейр".