МАУ вимагатиме від Росії відшкодування збитків через санкції

Один з найбільших українських авіаперевізників "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) вимагає від Росії пояснень щодо заборони на польоти

Про це повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на "РБК-Україна".

За словами президента МАУ Юрія Мірошникова, авіакомпанія буде направляти запити в Росію і вимагати пояснення, чому введена заборона.

В залежності від того, які причини будуть названі, МАУ буде приймати рішення про юридичну тактику подальшого просування цієї справи.

"Ми будемо дивитися, що ми можемо зробити в юридичній площині для компенсації понесених збитків", - зазначив Мірошников.

Авіакомпанія переконана, що заборона літати в Росію не має законних підстав, оскільки МАУ не порушувало російське законодавство, виконує польоти в суворій відповідності до положень міжурядової угоди про повітряне сполучення.

"Тому юридичних підстав для заборони польотів МАУ в Росію не бачимо, не знаходимо", - підкреслив Мірошников.

Раніше в МАУ повідомили, що взаємна заборона на авіаперевезення між Україною і Росією призведе до подорожчання квитків.

Нагадаємо,  25 вересня, український Кабмін заборонив російським авіакомпаніям польоти  і через Україну з 25 жовтня. Пізніше міністр транспорту РФ Максим Соколов заявив, що російська влада вживатиме дзеркальні заходи і 29 вересня Росія таки закрила небо для українських авіакомпаній.