Українські банки ввели в дію фінансові санкції проти Росії

Рішенням Нацбанку з 2 жовтня 2015 всі кредитні організації країни зобов'язані ввести в дію санкції проти 105 юридичних і 388 фізичних осіб, які раніше потрапили в санкційні списки України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу НБУ.

Як випливає з постанови правління Нацбанку, банки отримали інструкції, як діяти щодо фізичних і юридичних осіб, до яких були застосовані санкції.

При цьому банки зобов'язані відмовити в здійсненні переказу клієнту, до якого були застосовані санкції "блокування активів", "зупинка фінансових операцій" і "запобігання виведенню капіталів за межі України".

Банки зобов'язані заблокувати, або припинити проведення будь-яких операцій по рахунках фігурантів списку відповідно до накладеним санкціям.

Банки зобов'язані в триденний термін надати відомості про наявність банківських рахунків та залишків коштів на них у організацій і фізичних осіб, які потрапили під санкції. Крім того, банки зобов'язані щомісячно, до п'ятого числа, надавати регулятору інформацію про залишки коштів на цих рахунках і способах проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними в списку санкцій.

Нацбанк вказав, що види обмежувальних заходів прописані в рішенні Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) окремо до кожного фізичному і юридичному особі. Регулятор визначив, що постанова діятиме протягом строку застосування санкцій.