У Міноборони Росії клеять дурня: Повітряний простір Туреччини порушили через клімат

Міністерство оборони Росії в понеділок увечері прокоментувало порушення російським військовим літаком повітряного простору Туреччини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Интерфакс.

"3 жовтня, після завершення планового бойового польоту, при виконанні маневру над гірничо-лісистою місцевістю для повернення на аеродром "Хмеймім", російський військовий літак Су-30 здійснив короткочасний, на кілька секунд, захід у турецький повітряний простір", - повідомив офіційний представник Міноборони генерал-майор Ігор Конашенков.

За його словами, після проведення перевірки та аналізу даних об'єктивного контролю, командуванням авіаційною групою Повітряно-космічних сил Росії в Сирії були вжиті заходи щодо запобігання подібних випадків у подальшому.

Конашенков звернув увагу, що авіабаза "Хмеймім" знаходиться приблизно в 30 км від сирійсько-турецького кордону. При певних кліматичних умовах заходження на аеродром здійснюється з півночі.

"Тому цей інцидент - наслідок несприятливих погодних умов в цьому районі. Не слід тут шукати якісь конспірологічні причини", - додав представник Міноборони Росії.

"Що ж стосується інформації про нібито переслідування турецьких літаків в неділю невпізнаним винищувачем Міг-29, - до російської авіагрупи це не має ні найменшого стосунку", - додав він.

Варто додати, що МЗС Туреччини викликало російського посла для того, щоб висловити йому протест у зв'язку з порушенням повітряного простору країни.

Нагадаємо, що сьогодні, 5 жовтня, представник посольства Росії в Анкарі запевняв, що порушення авіапростору поблизу сирійського кордону сталося через навігаційну помилку. У Пентагоні ж вважають, що російський винищувач навмисно вдерся до авіапростору Туреччини.