На Луганщині розберуть залізницю, щоб не проїхала контрабанда

У місті Золоте Луганської області розберуть вузькоколійну залізницю, по якій їздила саморобна дрезина з контрабандою для терористів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У прес-службі зазначили, що заступник голови Луганської ОВЦА Юрій Клименко провів нараду у місті Попасна із силовиками та військовими щодо боротьби з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування.

"Що стосується Попаснянського району, існують проблемні ділянки, про які розказує громадськість та засоби масової інформації. Нам надійшла інформація, що у районі міста Золотого на вузькоколійній залізничній дорозі курсує саморобна дрезина, яка перевозила у невеликих кількостях товар на окуповану територію", - зауважив Клименко.

Він також розповів про технологічну дорогу, яка нібито оминає "нульовий" блокпост,  та по якій можуть їздити легкові автомобілі

Після наради заступник голови Луганської обласної ВЦА спільно із силовиками та військовими виїхав у Золоте, щоб особисто перевірити зазначену інформацію.

На місці інформація щодо переміщення транспорту технологічною дорогою не підтвердилася, оскільки єдина можлива дорога веде у глухий кут і по ній курсують лише у пішому порядку. Щодо залізничної дороги, то такий факт дійсно мав місце.

"По приїзду я дам доручення, згідно з яким ми розберемо залізничну колію, якою курсує саморобна дрезина", - заявив Клименко.

Нагадаємо, у районі села Розівка Донецької області співробітники Служби безпеки України затримали мікроавтобус з партією ліків загальною вартістю понад 400 тис. грн. Автомобіль намагався проїхати на тимчасово окуповану терористами "ДНР" територію поза встановленим пунктом пропуску.