Нацбанк проти санкції щодо "дочок" російських банків

Національному банку України вдається домагатися докапіталізації "дочок" російських банків та дотримання ними нормативів роботи на ринку, введення проти них економічних санкцій недоцільно

Про це заявив перший заступник голови центробанку Олександр Писарук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Коли починаємо застосовувати санкції щодо "дочок" російських банків, самі створюємо для себе проблеми", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

Представник НБУ пояснив, що введення таких санкцій блокує продаж і капіталізацію фінустанов, що збільшує ризик визнання банку неплатоспроможним.

"Ми домагаємося того, що російські акціонери вносять гроші. А якщо "звалимо" "дочки" (російських банків - ред.) у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, платитиме бюджет", - пояснив Писарук.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що санкції України проти групи ВТБ Банку Москви заблокували переговори з продажу його "дочки" в Україні - "БМ банку", крім того, не дозволяють російським акціонерам її докапіталізувати.

Нагадаємо, українські банки ввели в дію фінансові санкції проти Росії. Рішенням Нацбанку з 2 жовтня 2015 всі кредитні організації країни зобов'язані ввести в дію санкції проти 105 юридичних і 388 фізичних осіб, які раніше потрапили в санкційні списки України.