Toyota запевнила США, що не продає автомобілі терористам ІДІЛ

Японська корпорація Toyota Motor Corporation заявила про те, що не продає автомобілі "для військової чи терористичної діяльності"

Таку заяву корпорація зробила у відповідь на запит США за фактом широкого використання бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" продукції компанії, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що бойовики ІД у великій кількості одержують продукцію компанії Toyota, у зв'язку з чим Управління контртерористичної і фінансової розвідки Міністерства фінансів США почало розслідування.

У відповідь на запит міністерства Toyota Motor Corporation заявила про "свою сувору прихильність політиці не продавати автомобілі покупцям, які можуть їх використовувати або модифікувати для військової чи терористичної діяльності".

"Toyota діє в повній відповідності до законів кожної країни або регіону, де веде свою діяльність, і вимагає від своїх агентів підкорятися тим самим принципам. Ми підтримуємо широке розслідування, яке проводиться Міністерством фінансів США, щодо міжнародних шляхів поставок і потоків грошових коштів і товарів на Близький Схід ", - заявив офіційний представник підрозділу компанії в США Ед Льюїс.

Водночас, додав він, незважаючи на заходи із запобігання попадання продуктів компанії в руки терористів, неможливо проконтролювати всі шляхи, по яких автомобілі були вкрадені або перепродані.