У Бангладеші нагородили чемпіона зі знищення щурів

Фермер Абдул Халек Мірбохор виграв $ 250 за знищення 161 220 щурів

Про це повідомляє AFP з посиланням на місцеву владу, передає Еспресо.TV.

Фермер Абдул Халек Мірбохор (Abdul Khaleq Mirbohor) виграв 20 тисяч таків ($ 250) за знищення 161 220 щурів за рік у рамках загальнонаціональної кампанії, яка покликана зупинити гризунів, які з'їдають зерно.

"Пан Мірбохор є пристрасним вбивцею щурів. Під час церемонії він сказав, що ніщо не дає йому задоволення (більше), ніж вбивство гризунів, які поїдають зерно", - заявив один із урядовців країни.

Мірбохор найняв головним чином жінок-добровольців, щоб убити щурів на рисових і пшеничних полях, потім він представив хвости померлих тварин в регіональному сільськогосподарському управлінні.

"Я вбивав щурів з 1996 року. Я люблю вбивати їх. Вони є ворогами країни і народу. Вони пожирають зерна, мелені горіхи і поширюють захворювання," - сказав 55-річний фермер.

Водночас односельці називають його божевільним через його надзвичайне захоплення вбивством щурів. Міністерство сільського господарства Бангладеш оцінює збитки від гризунів у 1,5-2 мільйона тонн продовольства щорічно. Фермери цієї переважно сільськогосподарської країни вбили майже 13 млн гризунів в останні 12 місяців.