У Держдумі вбачають змову у відстороненні Блаттера

Заступник голови Держдуми і член виконкому Російського футбольного союзу Ігор Лебедєв назвав рішення усунути Йозефа Блаттера від виконання обов'язків президента ФІФА спробою завдати удару по Росії напередодні чемпіонату світу 2018 року

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Чемпіонат"

"Нові рішення комітету з етики ФІФА покликані нанести моральний удар по нашій країні і вболівальникам, які з нетерпінням чекають цієї події. Подібний тиск з їхнього боку буде до самого матчу відкриття чемпіонату світу. Але сам турнір, я майже впевнений, пройде у нас", - сказав Лебедєв.

8 жовтня арбітражна палата Комітету з етики ФІФА на 90 днів відсторонила від виконання обов'язків президента організації Блаттера, генсека ФІФА Жерома Вальке і главу Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні.

Нагадаємо, що 26 Вересня Комітет з етики ФІФА почав розслідування відносно Блаттера і Платіні. За день до цього Швейцарське федеральне бюро юстиції порушило кримінальну справу стосовно Блаттера. Його підозрюють у халатності і розкраданнях, а також в дачі хабара Платіні.