Міносвіти та "Пласт" підписали договір про співпрацю

У день захисника України, 14 жовтня, Національна скаутська організація України "Пласт" в особі голови Ярослава Юрчишина та Міністерство освіти і науки України в особі міністра Сергія Квіта підписали договір про співпрацю

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу "Пласту".

У рамках Форуму всеукраїнських патріотичних справ "Ми – українці" "Пласт" затвердив співпрацю з Міністерством освіти і науки України, підписавши офіційний документ. Це свідчить про визнання обома сторонами важливості та потреби у цьому рішенні, оскільки "Пласт" протягом тривалого часу залучений до процесу виховання української молоді та сприяє покращенню системи освіти, зокрема у напрямку патріотичного виховання.

Сторони погодились забезпечити спільну діяльність з питань виховання, розвитку та захисту інтересів дітей та молоді, підтримки національно-патріотичного виховання, розвитку туризму та краєзнавства, залучення учнівської та студентської молоді до пошукової, науково-дослідницької роботи, пропаганди здорового способу життя та розвитку пластового руху.

"Для нас надзвичайно важливою є цей договір, оскільки Пласт та Міністерство освіти і науки України вже тривалий час ведуть співпрацю та пластуни активно залучаються до організації міністерських проектів. Натомість Міністерство освіти і науки всіляко сприяє та зацікавлене у розвитку Пласту", - заявив голова "Пласту" в Україні, Ярослав Юрчишин.