Євросоюз влаштовують українські законопроекти про безвізовий режим, - МЗС

Увесь пакет законів щодо візової лібералізації Україна планується прийняти до 9 листопада. В МЗС запевняють, що Європа до законопроектів претензій немає

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"У них (європейських експертів - ред.) немає зауважень зараз щодо суті цих законопроектів. Звичайно, що стосується техніки, то тут є можлива площина для дискусій, і я сподіваюся, що усі ці питання будуть зняті під час роботи робочої групи", - сказала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль  на парламентських слуханнях у Верховній Раді України.

Зеркаль запевнила, що Євросоюз готовий надати Україні безвізовий режим.

Як повідомив на засіданні Верховної Ради спікер Володимир Гройсман, закони щодо візової лібералізації мають бути ухвалені до 9 листопада. 

Зеркаль також звернула увагу, що серед експертів з ЄС немає заперечень щодо необхідності ухвалення цих законів.

"Це стосується як офісу з повернення активів, так і питання первинної ідентифікації громадян, яку необхідно ввести для того, щоб була можливість ідентифікувати особу по її посвідченню, і для того, щоб не було питань щодо неконтрольованої міграції в Європейський Союз", - заявила заступник міністра.

Нагадаємо, однією з головних умов надання Україні безвізового режиму є створення дієздатної і незалежної Антикорупційної прокуратури та НАБ.