У Росії просять допитати Гіркіна про збиття літака MH17

Російські активісти збирають підписи під петицією до Слідчого комітету про допит бойовика "ДНР" Ігоря Гіркіна у справі збиття пасажирського "Боїнга" MH17

Про це повідомляє Еспресо.TV.

На міжнародному сайті для збору підписів під петиціями Change.org з'явилося звернення до Слідчого комітету Росії із проханням влаштувати допит Ігорю Гіркіну (Стрєлкову) у справі збиття пасажирського "Боїнгу" MH17.

Автором петиції виступає російський журналіст та громадський діяч Володимир Кара-Мурза (молодший).

Петиція повинна зібрати півтори тисячі підписів. Наразі під зверненням підписалося понад тисячу осіб.

"Російські офіційні особи неодноразово заявляли про готовність сприяти розслідуванню причин катастрофи. Однак про обставини аварії "Боїнга" досі не допитаний проживає в РФ Ігор Гіркін (Стрєлков), на момент катастрофи - т.зв. "Командувач збройними силами Донецької народної республіки". При тому, що сам Гіркин у день катастрофи написав у соціальній мережі "ВКонтакте", що його підлеглі збили літак в районі міста Торез - як вони думали, український військово-транспортний літак Ан-26", - зазначається у петиції.

У зв'язку із цим Слідком Росії просять допитати Гіркіна про обставини краху рейсу MH17 в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року.

Підписанти петиції зазначають також, що допит Гіркіна повинен проводити Міжнародний трибунал, оскільки російському Слідчому комітетові довіряти не можна.

Нагадаємо, розслідування голландських слідчих, якого чекали більше року, так і не назвало тих, хто випустив ракету зенітного комплексу "Бук" по малайзійському літаку.

Стало відомо також, що бойовики "ДНР" розтинали тіла жертв катастрофи, вилучаючи осколки ракети.