ЦВК завершила реєстрацію міжнародних спостерігачів

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію міжнародних офіційних спостерігачів

Про це у понеділок повідомив відділ зв'язків зі ЗМІ секретаріату комісії, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні - 19 жовтня 2015 - ЦВК завершила реєстрацію міжнародних офіційних спостерігачів на місцевих виборах 25 жовтня 2015. Їхня загальна кількість становить 1554 особи від 14 іноземних держав та 14 міжнародних організацій", - йдеться в повідомленні.

З них - 33 людини від Королівства Данія, 27 - від Угорщини, 12 - від Федеративної Республіки Німеччина, 8 - від Сполучених Штатів Америки, 8 - від Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, 8 - від Литовської Республіки, 7 - від Чеської Республіки, 7 - від Французької Республіки, 6 - від Словацької Республіки, 5 - від Японії, 5 - від Естонської Республіки, 4 - від Канади, 2 - від Республіки Польща, 2 - від Республіки Австрія.

Крім того, на місцеві вибори в Україні зареєстровано 684 спостерігачі від БДІПЛ ОБСЄ, 383 - від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO), 88 - від Комітету "За відкриту демократію", 72 - від Українського конгресового комітету Америки, 55 - від Ради Європи, 28 - від Європейського форуму студентів, 26 - від Європейської платформи за демократичні вибори , 20 - від Фонду за демократію та управління, 14 - від Міжнародної громадської організації "Політична ініціатива".

Також 14 спостерігачів зареєстровано від міжнародної неприбуткової неурядової організації "Міжнародне бюро розслідувань", 11 - від Європейського парламенту, 11 - від Міжнародної комісії з прав людини, 9 - від Національного демократичного інституту міжнародних відносин та 5 - від комітету регіонів Європейського Союзу.

Нагадаємо, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський допускає скасування місцевих виборів у Маріуполі Донецької області.