Канада припиняє бомбардувати терористів ІДІЛ у Сирії та Іраку

Ліберальна партія, що перемогла на федеральних парламентських виборах у Канаді, відкличе бойові літаки канадських ВПС із Сирії та Іраку

Про це на своїй першій прес-конференції після перемоги на виборах заявив лідер лібералів і майбутній прем’єр-міністр Канади Жастін Трюдо, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Я мав розмову із президентом Обамою, який із розумінням поставився до моїх зобов’язань щодо припинення бомбардувань", - сказав Трюдо,

За його словами, Канада залишатиметься "надійним членом коаліції проти Ісламської держави", втім не братиме участі у бойових діях.

При цьому лідер Ліберальної партії не повідомив, яким саме бачить завдання Канади у боротьбі з терористами ІДІЛ та коли конкретно будуть припинені бойові вильоти канадської авіації.

"Ми виконуватимемо свої зобов’язання у відповідальному темпі. Важливо здійснити перехід правильно", - підсумував він.

Відповідаючи на інше запитання, Трюдо зазначив, що новий канадський уряд буде представлено 4 листопада. До цього часу офіційно при владі залишатиметься Стівен Гарпер. Вірогідно, зміни у закордонній політиці можливі також лише після 4 листопада.

Читайте також: Канада наше все

Під час передвиборчої кампанії Жастін Трюдо відстоював позицію щодо необхідності припинення участі Канади в боях проти ІДІЛ, натомість зосередившись на тренуванні місцевих бійців.

Нагадаємо, за результатами федеральних парламентських виборів переконливу перемогу здобула опозиційна Ліберальна партія. Її 184 мандати дозволяють сформувати уряд без консультацій з іншими партіями.