У Росії батьки вимагають перевидати шкільні альбоми через дівчинку з синдромом Дауна

У Росії вчергове образили нетолерантним відношенням інвалідів: батьки школярів вимагають замінити шкільні фотоальбоми, бо на них потрапила дівчинка з синдромом Дауна

Про це написала на своєму профілі в Facebook мешканка Москви Ольга Синяєва повідомляє Еспресо.TV.

Жінка пише, що в класі, де навчається її дитина, часто буває дочка вчительки 4-го класу Маша, яка страждає на синдром Дауна.

"Дівчинці 7 років. Мама, схоже, доглядає її сама, без чоловіка. І дівати її їй немає куди. У садочок вже не візьмуть (та й чи є в нас такі дитячі садочки?) і в школу ще ні, враховуючи відставання в розвитку. Дівчинка всі дні проводить з мамою в класі. Мама викладає, Маша сидить на попі рівно, нікому не заважає", - пише Синяєва.

 

"Сьогодні нас попросили терміново повернути назад тільки що віддрукований фотоальбом класу, - продовжує вона. - Альбом весь із себе пафосно глянцевий, зі всілякими там віршами про школу, дружбу та взаєморозуміння, зі сторінками, перекладеними пергаментним папером. Так ось, причина через яку дітей попросили повернути цей альбом проста – багато хто з батьків не може перенести фотографію дівчинки Маші з синдромом Дауна, дочки класної керівниці поруч зі своїми дітьми. Вона не з їхнього класу. Не з їхнього життя".

"Це ненормально, що її дитина лишається на уроках! Це її проблеми, нехай сама вирішує!" – цитує Ольга однокласницю своєї дитини, яка, на ї думку повторює інтонацію дорослих.

Вона зазначає, що п'ятьох дітей з цього класу вже перевели в інший.

Нагадаємо, нещодавно мешканці багатоповерхівки в Красноярську влаштували акцію протесту проти відкриття в їхньому будинку безкоштовного центру для дітей-інвалідів.

Перед цим великий скандал піднявся після того, як з вуличної кав'ярні вигнали сестру топ-моделі Наталії Водянової, яка страждає на аутизм та ДЦП.