Життя на інших планетах з'явиться після зникнення Землі, - науковці

Тандем американських дослідників припустив, що відсутність інопланетного життя у видимих межах Всесвіту пояснюється тим, що схожі на Землю планети ще не встигли сформуватися

Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

При цьому, за версією американських дослідників, Земля є однією з перших планет, які пройшли всі етапи, що дозволило з'явитися на ній умовам для зародження життя.

До таких висновків науковці прийшли, працюючи з даними космічного телескопа "Хаббл". Зокрема, вони вивчали наявність матеріалів важче гелію і водню у віддалених галактиках і розраховували, що станеться з плином часу. Цю інформацію вони зіставляли з відомостями про екзопланети, на яких потенційно може бути життя, відкритими за допомогою телескопа "Кеплер".

Дослідники прийшли до висновку, що Земля входить в число 8% планет, які сформувалися порівняно рано. Ще 92 відсотки планет лише знаходяться на ранніх стадіях формування і остаточно сформуються протягом 6 мільярдів років.

За розрахунками дослідників, зараз в нашій Галактиці існує близько 1 мільярда землеподібних планет. Передбачається, що з часом їх кількість зросте в 100 разів. При цьому ймовірність того, що існує принаймні одна позаземна цивілізація, дорівнює 90%.

Нагадаємо, астрономи приступили до пошуку позаземного розуму в районі зірки KIC 8462852, що здивувала вчених своїм нетиповим мерехтінням.